Republika Slovenija, D.S.U. in SDH ne bodo dokapitalizirali družbe Peko, d. d.

14. 01. 2016

Po predstavitvi načrta prestrukturiranja vsem delničarjem in finančnim upnikom v začetku januarja 2016, slednji načrta niso podprli. Brez pripravljenosti finančnih upnikov, da konvertirajo del svojih terjatev v kapital in da družbi zagotovijo novo posojilo, predvidena dokapitalizacija s strani države kot enega od obstoječih delničarjev ni dopustna niti zadostna. Republika Slovenija in DSU sta v preteklosti družbi Peko namenila več sredstev. Zadnji večji dokapitalizaciji sta bili s strani Republike Slovenije in DSU izvedeni v letu 2011 oziroma 2012 in 2014 ... 

DEJAVNOST DRUŽBE

D. S. U., družba za svetovanje in upravljanje, d. o. o. opravlja dve temeljni dejavnosti, in sicer izvaja naložbe v nepremičnine, vključno z upravljanjem nepremičnega premoženja, in javna pooblastila s področja lastninskega preoblikovanja družbene lastnine.

PREBERITE VEČ

ORGANI UPRAVLJANJA

Družba  ima dvotirni sistem upravljanja, vodita jo direktor in prokurist, nazorni svet pa skrbi za nadzor nad delom poslovodstva. Skupščino D. S. U., d.o.o., predstavlja Slovenski državni holding, d.d.

PREBERITE VEČ